неділя, 30 березня 2014 р.

Літературно-музична композиція "Шевченко - наш! Він для усіх століть!"

     
У рамках святкування 200-річчя від дня народження Т. Шевченка в Гірському НВК та в Народному домі села проведено літературно-музичну композицію "Шевченко - наш! Він для усіх століть!" за участю учнів, педагогічних працівників та представників громадськості села, керівником якого була я.

   Мета заходу - довести значимість, актуальність постаті Т. Шевченка для сучасного покоління українців. Адже сьогодні ми, як ніколи раніше, по-новому переосмислюємо його творчість, глибше проникаємося безсмертними й пророчими словами Великого Кобзаря.

    Усіх присутніх до сліз зворушили декламація творів Т. Шевченка та поетичних рядків про нього у виконанні старшокласників Вірт Ірини, Кахнич Оксани, Яреми Ірини, Дзюраха Миколи, Даниліва Миколи; майстерно зіграний уривок із п'єси Т. Шевченка "Назар Стодоля" (керівник Кудла Т.І.); виконання пісень "Не тополю високую" (дует Кахнич Уляни та Дзюраха Миколи); "Зацвіла в долині" (Луців Ірина); "Портрет Шевченка" (шкільний ансамбль "Джерельце") та майстерне виконання пісенних творів на слова Т. Шевченка "Думи мої, думи мої...", ""Ой літа орел...", "Садок вишневий коло хати...", "У перетику ходила...", "Зоре моя вечірняя...", "Реве та стогне Дніпр широкий...", "Заповіт" та творів "Молитва за Україну", "Вставай, Україно..." хором церкви Покрови Пресвятої Богородиці (керівник Гординський Ф.І.).

Немає коментарів:

Дописати коментар